Hetzelfde Anders

Home

Hetzelfde Anders

Wie wij zijn

Wat wij doen

Cursussen

Workshops
&
Lezingen

Leesgroepen

Schrijfhulp

Contact

workshops en lezingen

Workshops

Workshop Hetzelfde Anders

Bent u op zoek naar een leerzame en verdiepende activiteit voor uw personeel, uw leden, of voor uw familie en vrienden? Dan bent u bij ons aan het goede adres. Wij verzorgen interactieve filosofische workshops met daarin uitleg over grote thema’s en denkers, opdrachten en discussie.

Iedereen verliest zich wel eens in de beslommeringen van alledag. In uw werk kan dat zo zijn, maar ook in uw persoonlijke leven. Wilt u eens lekker buiten de gebaande paden denken, een bepaald vraagstuk tot de bodem uitdiepen, of misschien even stilstaan bij dingen die doorgaans als vanzelfsprekend worden ervaren? Neem dan contact met ons op. U kunt zelf onderwerpen, vragen of andere suggesties aandragen, dan zorgen wij voor een passende workshop. Mail naar .

Een greep uit de workshops die wij aanbieden:

Een workshop Identificeren: hoe kan ik dingen kennen en herkennen? (2 uur)

Een workshop Zelfverwerkelijking: hoe kan ik het meeste uit mezelf halen? (2,5 uur)

Een workshop Grondslagen van het onderwijs: reflecteren op uw onderwijs (2,5 – 3 uur)

Een workshop Wetenschapsfilosofie: een interactieve training (2,5 – 3 uur)

Een workshop Bedrijfsethiek: hoe blijf ik integer in een strategische omgeving? (3 uur)

Een workshop Creatief denken: een reflectie en oefening (3 uur)

Lezingen

Lezing Hetzelfde Anders

Organiseert u een evenement dat u graag zou verrijken met een filosofische lezing? Of wilt u als bedrijf of organisatie, de dienst die u levert of de branche waarbinnen u opereert eens vanuit een filosofische blik belicht zien? Dan kunt u bij ons terecht. Wij verzorgen lezingen op maat waarbij we de inzichten van grote denkers de revue laten passeren, waardoor u uitgedaagd wordt om op nieuwe manieren naar lastige problemen te leren kijken.

Mailt u ons bij interesse een vraag of een onderwerp, dan zullen wij met u overleggen wat er zoal mogelijk is.

Enkele lezingen die wij in het verleden gegeven hebben:

Een lezing op de Studiemiddag Scepticisme voor filosofiedocenten werkzaam in het middelbaar onderwijs over de filosoof Sextus Empiricus.

Een lezing op de Tilburg voor Cultuur Nacht over de verhouding tussen filosofie en wetenschap aan de hand van twee goden uit de Griekse oudheid, getiteld ‘Apollo & Dionysos: poreuze grenzen en de taak van de filosofie’.

Een lezing voor het Cultureel Café Tilburg naar aanleiding van de gemeenteraadsverkiezingen, getiteld ‘Verkiezing in het cultuurcafé’.

Een lezing voor de studievereniging Sapientia Ludenda over waarheid en wetenschap, getiteld ‘Heersende ideeën’.

Een lezing voor masterstudenten filosofie aan de Universiteit van Tilburg over de betekenis – en de implicaties – van Darwins evolutietheorie voor de filosofie, getiteld ‘Darwinisme is Nihilisme’.

Een lezing voor het bedrijf Wellness Worldwide Breda over ondernemen en ethiek, getiteld ‘Bureaucratie en de vloeibare samenleving’.